Anna Tonttila

Anna Tonttila

Kuka olen? Olen 39-vuotias yhteisöpedagogi AMK sekä VTM (sosiaalipolitiikka). Ammatikseni on eri vaiheiden kautta vakiintunut sosiaalityöntekijä, ja parhaillaan valmistelen YTM- tutkintoa, joka pätevöittää minut virallisestikin tähän ammattiini. Työssä olen ollut terveydenhuollon sosiaalityössä jo vuosien ajan. Asun avomieheni, 2-vuotiaan tyttäremme ja Eetu-koiran kanssa Littoisissa.

Mitä osaan? Ymmärrän koulutukseni ja työni kautta yhteiskunnan toimintaa. Tunnen hyvinvoinnin mekanismeja ja pystyn arvioimaan niitä yhteyksiä, joita politiikkatoimilla voi olla erilaisten ihmisryhmien hyvinvointiin.

Mikä kiinnostaa? Luonto ja ympäristö virkistyksen lähteenä mutta myös tärkeänä itseisarvona. Ihmiset ja heidän tarinansa. Omaksi ja koiran iloksi harrastan agilitya.

Kuntalaisina minä ja perheeni olemme muun muassa perhepäivähoidon ja neuvoloiden asiakkaita, lähiluonnosta nauttijoita ja julkisen liikenteen sekä lähipalveluiden käyttäjiä. Seuraan aktiivisesti yhteiskunnallisia asioita niin kotiseudulla kuin valtakunnankin tasolla.

Mihin haluan vaikuttaa? Tahdon ennen kaikkea puolustaa lapsiperheiden palveluita. Lasten ja nuorten laadukkaat palvelut ovat sijoitus, joka edistää tasa-arvoa ja lisää perheiden ja pitkällä tähtäimellä koko yhteiskunnan hyvinvointia. Lisäksi toivon voivani vaikuttaa siihen, että Kaarinassa jokaisen olisi mahdollista elää tyytyväisinä, tulla arvostetuiksi ja tuntea olevansa tärkeä osa yhteisöä, kukin omalla tavallaan. Toivoisin, että kunnan toiminnan kehittämiseksi voitaisiin edistää uskallusta ajatella uudella tavalla ja kokeilla uudenlaisia ratkaisuja.

Millainen olen? Olen helposti lähestyttävä, ihmisistä kiinnostunut ja työssäni tunnollinen. Oikeudenmukaisuus ja ihmisten yhdenvertaisuus ovat ensisijaisia arvoja, joiden vaaliminen on minulle ehdottoman tärkeää.