Jari Lehtonen

Jari Lehtonen

Kuka, olen? Olen 48-vuotias Filosofian tohtori tietojärjestelmätieteen alalta. Olemme perheeni kanssa asuneet Littoisissa yli 10 vuotta. Perheeseeni kuuluu vaimo ja kaksi tytärtä. Nuorimmainen käy Kotimäen koulua ja vanhempi on muuttanut omilleen. Perheeseen kuuluu myös iloinen englanninspringerspanieli.

Mitä osaan? Toimin IT-päällikkönä ja ylempien toimihenkilöiden luottamushenkilönä paikallisessa teknologiayrityksessä, jonka palveluksessa olen ollut vuodesta 1989. Samaan aikaan olen kehittänyt itseäni suorittamalla useita tutkintoja työn ohessa (FT, FM, Insinööri, teknikko, työteknikko). Koen, että pitkä työkokemus ja akateemisuus tukevat hyvin toisiaan, ja näitä taitoja olen valmis käyttämään kunnallisessa päätöksenteossa.

Olen myös mukana paikallisen D-tyttöjen lentopallojoukkueen toiminnassa, valmennustiimin ja lentopallojaoston jäsenenä.

Mikä kiinnostaa? Teknisenä ihmisenä uskon, että oikeilla teknologioilla voimme auttaa vihreiden arvojen toteutumista. Itseäni kiinnostaa miten tekniikan avulla voidaan tehostaa toimintaa ja helpottaa tekemistä. Nämä koskettavat yhtä lailla työelämää kuin kotiarkea. Työssä se tarkoittaa esim. automatisointia, jossa poistetaan raskaat ja vaaralliset työt, ja arjessa oikeiden teknologioiden avulla voidaan varmistaa esim. vanhuksille turvallisen kotona asumisen. Tämä parantaa myös hoitajien työtä, jolloin he voivat käyttää aikaansa vanhusten kanssa tapahtuvaan sosiaalisten suhteiden ylläpitoon rutiinitöiden sijaan.

Mihin haluan vaikuttaa? Haluan, että kaikki päätöksenteko on avointa. Julkisuudessa on jatkuvasti esillä epäonnistuneita rakennusprojekteja, joissa kustannusarvio on ylittynyt merkittävästi alkuperäisestä (Esim. Turun kaupunginteatteri, Olympiastadion ja Länsimetro.) Nämä kustannusylitykset vaikuttavat suoraan kunnan taloudenpitoon. Tämä ns. avoimen valtakirjan politiikka ei toimi yksityisellä puolella, eikä se saisi toimia kunnissakaan.

Toinen itseäni lähellä oleva asia on Littoistenjärvi. Kaarinassa on upea luonnonmukainen alue, joka pitää ehdottomasti saada kuntoon.

Millainen olen: Tulen hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja haluan olla mukana vaikuttamassa oman asuinympäristöni asioihin.