Jarkko Saarinen

Jarkko Saarinen

Kuka olen?  Olen 55-vuotias fysiikan, kemian ja matematiikan lehtori Kaarinan Valkevuoren koulusta. Olen syntynyt Kaarinassa ja asunut Voivalassa. Asun nykyään Kuusistossa yhdessä avovaimoni, koiran ja kahden kissan kanssa. Tyttäreni opiskelee Turussa.

Mitä osaan?  Toimin opetustyön ohella lähes päätoimisesti JUKO:n eli Julkisen alan Koulutettujen pääluottamusmiehenä Kaarinassa Olen opiskellut myös liikuntatieteitä ja urheiluvalmennusta.

Mikä kiinnostaa?  Harrastin nuorena perhosten keräilyäja sitten innostuin lintujen tarkkailusta.  . Viime vuosina kalastus ja etenkin perhokalastus on tullut tärkeimmäksi harrastuksekseni niin merellä kuin jokivesilläkin.

Ympäristöasiat kiinnostivat minua jo 15-vuotiaana. Olin mukana Kaarinan luontokerhossa 70-luvun lopussa ja sittemmin perustamassa myös luonnonsuojeluyhdistystä. Kuulun myös vihreiden perustajajäseniin.

Ajoin pyörällä kilpaa lähes 20 vuotta. Tutuksi tulivat maastopyöräily, maantiepyöräily ja lopulta  rakkauteni ratapyöräily. Nykyään olen mukana  lietolaisen Team Velo Cyclingin valmennustoiminnassa. Pyöräilen paljon ja työmatkat taittuvat pyörällä vuodenajasta riippumatta.

Mihin haluan vaikuttaa?  Olen ehdokkaana, koska haluan vaikuttaa opetukseen ja varhaiskasvatukseen. Digiloikka, uusi opetussuunnitelma, oppilashuoltolaki ja varhaiskasvatuslaki asettavat kunnille aivan uudet haasteet.

Lapsen oikeus turvalliseen päivään varhaiskasvatuksessa ja koulussa, oikeus opetukseen ja oikeus terveelliseen ympäristöön tulee vaatimaan kuntien päättäjiltä ja virkamiehiltä uutta tapaa lähestyä asiaa.

Kehittyvä kunta asettaa myös kaavoitukselle haasteita: on taattava turvallinen ja terveellinen ympäristö. On otettava huomioon myös asumisen, rakentamisen ja liikenteen mahdollisimman pieni ympäristökuormitus.

Haluan antaa osaamiseni käyttöön uusien vaatimusten edessä. Uskon, että minulla on paljon annettavaa omalle kaupungilleni ja kaupunkilaisille. Kokemusta minulla on paljon kaupungin päätöksenteosta virkamiehenä, valtuutettuna ja nykyään myös kaupungin koulutetun henkilöstön edunvalvojana.

Millainen olen?  Olen sosiaalinen ja neuvotteluissa kouliintunut ihminen. Osaan kuunnella ja etsiä ratkaisuja. Tahtoni on kova vaikuttaa asioihin.