Liinaleena ”Liinu” Leiwo

Liinu Leiwo

Kuka olen? Hei olen Liinu. Olen monialainen kulttuurityöläinen. Koulutukseltani olen filosofian maisteri, lasten ja nuorten erityisohjaaja, ammatillinen opettaja ja opiskelen tällä hetkellä maisterivaiheessa erityispedagogiikkaa. Minulla on myös ylempi kirjastoalan pätevyys.

Mitä osaan? Teen työtä nuorisotyössä yksityisen kuoron toiminnanjohtajana, koulukirjastonhoitajana ja koulunkäynninohjaajana: lapset, nuoret, taide- ja kulttuurikasvatus sekä oppimaan oppimisen tukeminen ovat minulle sydämen asioita. Kun nuoret ihmiset oppivat vaikuttamaan itse asioihin ja lukemaan sekä hankkimaan tietoa kriittisesti ja aktiivisesti, he ovat matkalla kohti aktiivista kansalaisuutta. Sitä tarvitaan.

Mikä kiinnostaa? Omat lapseni ovat esikoulussa, alakoulussa, yläkoulussa ja lukiossa, joten lasten, nuorten ja koulutuksen maailma on mielenkiinnon kohde myös siksi. Se, että kouluissa voidaan hyvin on todella tärkeä osa perheiden hyvinvointia. Se että päiväkodissa voidaan hyvin, auttaa työssä käyvää väestöä jaksamaan. Työelämä ja koulun arki ovat parhaimmillaan työn iloa ja se kertautuu meille kaikille. Vanhimmasta nuorimpaan.

Mihin haluan vaikuttaa? Olen ehdokkaana kuntavaaleissa, koska haluan vaikuttaa lasten ja nuorten kasvuympäristöön, niin fyysiseen kuin henkiseenkin.

Haluan entisestään elävöittää Kaarinan kulttuuritarjontaa ja aktivoida ihmisiä mukaan yhteisöllisempään toimintaan nuorten osallisuuden lisäämiseksi: kun omat nuoret ja lapset tekevät yhdessä, tulevat mukaan myös huoltajat, isovanhemmat, naapurit – lopulta päättäjät ja ihan kaikki. Tarvitaan toiminnalle paikkoja ja yhteistä tahtoa niin toimintaan kyllä löytyy tekijöitä. Kaarinalaiset ovat aktiivisia ja idearikkaita!

Millainen olen? Nautin kauneudesta ja yhteisöllisyydestä, valokuvaamisesta, musiikista ja siitä, kun ihmiset tarttuvat toimeen, tekevät yhdessä ja saavuttavat. On etsittävä aktiivisesti reittejä vaikuttaa. Kunnallispolitiikka on se tie, minkä kautta voin viedä itselleni tärkeitä asioita eteenpäin. ”Eipä tälle mitään voi” on usein kuultu lause, jonka haluan kumota. Kyllä voi! Kun koen jotain tärkeäksi, olen hyvin määrätietoinen.