Minna Vuorio-Lehti

Kuka olen? Olen Minna Vuorio-Lehti, 48-vuotias kasvatustieteen tohtori. Asun Kaarinan Littoisissa, Kotimäen puutalossa perheeni kanssa. Perheeseeni kuuluu puoliso sekä kolme lasta. Lapsista vanhimmat käyvät Kotimäen koulun yläluokkia ja nuorimmainen suuntaa ensi syksynä Ristikallion eskariin. Kodissamme asuu myös kolme hiirenpyydystäjää.

Mitä osaan? Toimin päivätyössäni koulutusasioiden erikoissuunnittelijana Turun yliopistossa. Osaan tarkastella koulutusta ja siihen vaikuttavia asioita laaja-alaisesti ja ammattitaidolla. Olen myös pätevä opettaja, joten osaa arvioida päiväkotien ja koulujen arkipäivän toimintaa sekä ammattilaisena että vanhemman näkökulmasta.

Toimin kunnanvalttuutettuna Liedossa vaalikaudella 2009-2012.

Mikä kiinnostaa? Olen kiinnostunut ympärilläni olevista ihmisistä: lapsista, nuorista ja eri-ikäisistä ja eri elämäntilanteessa olevista aikuisista.

Minua kiinnostaa kulttuurihistoria ja virkistyn liikkuessani luonnossa. Luonnonsuojelu on lähellä sydäntäni.

Minulle tärkeä arvo on ihmisten yhdenvertaisuus ja tasa-arvo.

Mihin haluan vaikuttaa? Haluan vaikuttaa siihen, että lapsille ja nuorille tarjotaan Kaarinassa paras mahdollinen koulutus terveellisissä oppimisympäristöissä.

Haluan, että Kaarinassa voidaan säilyttää luonnonläheiset asuinalueet ja että tämä huomioitaisiin myös kaavasuunnitelmissa.

Vesiensuojelu on tärkeää ja osana sitä Littoistenjärven tilan kohentuminen. Järven kunnostukseen varattujen rahojen ja järven kunnostustoimenpiteet ovat tarpeen, jotta järven virkistysarvo olisi kohdillaan kesälläkin.

Millainen olen: Olen avoin, asioita harkitseva ja ympärilläni olevista asioista ja ihmisistä kiinnostunut. Seuraan maailman ja Suomen politiikkaa sekä oman alueeni vaikuttamista aktiivisesti. Olen myös ruohonjuuritason toimija. Uskon, että moniin arkielämässä esiin tuleviin, esimerkiksi koulua koskeviin asioihin, voi ja pitää kuntalaisena vaikuttaa.