Mirta Iljin

Mirta Iljin

Kuka olen?  Olen 42-vuotias perheenäiti ja omaishoitaja luonnonkauniista Kuusistosta. Asun omakotitalossa. Koulutukseltani olen ylioppilas, perushoitaja, pride-sijaisvanhempi sekä vertaisosaaja (autismi, asperger ja tourette)

Mitä osaan?  Lapset ja perhe ovat minulle tärkeitä. Olen työskennellyt kotisairaanhoidossa ja lastensuojelussa. Kotini on toiminut sijais- ja tukiperheenä yli 14 vuotta. Niinpä erityislasten asiat ja lasten auttaminen ovat lähellä sydäntäni.

Mikä kiinnostaa?  Koen, että politiikka on ihmisten asioiden hoitamista. Tunnen vahvasti, että lapsille ja nuorille perheille on annettava tukea ja apua mahdollisimman varhain. On tehtävä konkreettisia toimia eikä annettava vain tyhjiä lupauksia.

Vapaa-aikanani viihdyn mökillä ja pidän veneilystä. Luonnossa liikun myös koirieni kanssa.  

Mihin haluan vaikuttaa?  Lasten ja nuorten syrjäytyminen on lisääntynyt. Siksi varhainen puuttuminen ja kaikki tukikeinot on käytettävä ennakkoluulottomasti. Samalla tavalla on huolehdittava ikääntyvistä ihmisistä ja turvata heille arvokas vanhuus.

On löydettävä ihmisiä, jotka todella haluavat auttaa. Turha työryhmien perustaminen ja byrokratian pyörittäminen eivät auta ketään. Sitoutuminen työhön on nostettava kunniaan.

Haluan olla läsnä, puhua, kuunnella ja välittää.

Minua kiinnostaa vaikuttaa siihen, ettei kaupungin palveluista leikata kaikkein heikommilta kuten lapsilta ja vanhuksilta. Kouluissa on oltava resursseja lasten tukemiseen alusta alkaen.  Kiusaamiseen on puututtava välittömästi ja tehokkaasti. Koulun on tärkeä olla lapselle turvapaikka ja innostava oppimispaikka.

Millainen olen?  Olen iloinen, välitön ja sisukas ihminen. Minua on helppo lähestyä. Olen toimelias ja innostun varsinkin heikompien puolustamisesta.