Päivi Uotila

Päivi Uotila

Kuka olen? Olen 57-vuotias kaarinalainen nainen. Asun Littoisissa koirani kanssa. Pihapuissani viihtyvät myös liito-oravat.

Mitä osaan? Minulla on työkokemusta on monilta aloilta, eniten hotelli-, matkailu- ja ravintola-alalta. Työskentelin matkustajalaivalla yli kymmenen vuotta. Olen suorittanut myös baarimestarin tutkinnon.

Toimin myös pari vuotta kuvataiteen yrittäjänä. Viimeisen 10 vuoden ajan olen hoitanut muistisairaita vanhuksia.

Mikä kiinnostaa? Minua kiinnostaa taide ja kulttuuri, kuvataide ja öljyvärimaalaus ovat lähinnä sydäntä. Koirani kanssa tulee ulkoiltua paljon ja säännöllisesti. Rakastan metsiä ja luonnossa liikkumista. Myös kaikenlainen käsillä tekeminen on mieleeni.

Mihin haluan vaikuttaa? Kunnassa voimme asukkaina vaikuttaa ja kuntapoliitikot ovat juuri niitä ihmisiä, jotka päättävät  meidän – sinun ja minun – arjen asioista ja niiden toimivuudesta.

Minulle tärkeimpiä asioita ovat: heikkojen ja kaikkien päivittäin toisten apua tarvitsevien ihmisten asioiden kuntoon saattaminen. Ihmisten yksinäisyys huolestuttaa minua.

Koulutuksen tukeminen ja kaikkien ihmisten tasa-arvoinen kohtelu ovat avainasemassa. Eri kulttuureista tulleiden ihmisten tervetulleeksi toivottaminen kuntaan on jo sinällään hyvää syrjäytymisen ehkäisyä ja kotouttamista. Haluan olla mukana tekemässä hyviä asioita.

Kaarinan vihreät on minun puoluevalintani, koska vihreät kannattavat minulle tärkeitä arvoja. Yksi keskeinen niistä on luontomme monimuotoisuuden säilyttäminen. Vihreät alueet asumusten ympärillä luovat viihtyisyyttä. Hyvät ulkoilureitit ja vapaat ranta-alueet kuuluvat kaikkien käyttöön.

Kaarinassa on myös vanhaa perinnettä, jota pitäisi vaalia eikä hajottaa uuden alle. Muistot elätystä elämästä ovat meille kaikille tärkeitä. Tämän kaiken eteen kannattaa minunkin tehdä jotain. Ehdota! Minä vien asiaasi eteenpäin.

Millainen olen? Olen avoin, empaattinen ja huumorintajuinen. Olen puhelias. Sanon asiat suoraan. Osaan lähestyä ihmisiä ja auttaa heitä.