Tomi Kurkilahti

Tomi Kurkilahti

Kuka olen?

Olen 43-vuotias kaarinalainen yrittäjä ja kaupunginvaltuutettu. Olen syntyperäinen kaarinalainen, ja kymenkunta ihmistä työllistävä yritykseni toimii Kaarinan keskustassa. Asun Koristossa, mutta olen muuttamassa puolisoni kanssa Littoisiin vanhaan puutaloon, jota remontoimme parhaillaan.

Mitä osaan?

Olen toiminut yrittäjänä parikymmentä vuotta. Työarkeni koostuu esimiestyöstä, tietoteknisistä asioista ja markkinoinnin suunnittelusta. Vapaa-aikaa olen viettänyt jo pitkään luottamustoimissa: olen toiminut kaupunginvaltuutettuna vuodesta 1998. Kaavoitus- ja rakennuslautakunnassa olen ollut lähes yhtä pitkään. Hallitsen erinomaisesti kaavoitustyön periaatteet..

Mikä kiinnostaa? 

Kaavoitus ja rakentaminen ovat asioita, jotka kiinnostavat minua. Rakennetulla ympäristöllä on myös paljon sosiaalisia ja taloudellisia vaikutuksia, ja kaavoituspäätökset vaikuttavat jokaisen elinympäristöön. Olen kiinnostunut ekologisesta rakentamisesta ja ympäristöystävällisestä tekniikasta. Kunta voi omilla päätöksillään vaikuttaa esimerkiksi siihen, millainen yhdyskuntarakenne on. Oikeilla ratkaisulla joukkoliikenne ja lähipalvelut mahdollistuvat. Kun asuminen on tiivistä, myös vapaa-ajan viettoon jää kaikille avoimia yhtenäisiä luontokohteita.

Mihin haluan vaikuttaa?

Haluan että Kaarinassa kaavoituksen ja rakennusmääräysten kautta edistetään joukkoliikennettä ja lähipalveluita suosivaa tehokasta yhdyskuntarakennetta sekä mahdollistetaan ekorakentamista ja uusiutuvan energian käyttöönottoa. 

Haluan edistää Kaarinassa kiertotaloutta. Jäte ei ole jätettä. Se on raaka-ainetta, jolla on arvo, ja josta voidaan tuottaa uusia hyödykkeitä. Kiertotaloutta voidaan kehittää esimerkiksi kierrätysjärjestelmää kehittämällä. Kaupunki voi mahdollistaa paremman kiertotalouden. 
Hyvä asuminen ja asuinalueet tulee suunnitella niin, että kiertotalous on huomioitu. Lisäksi pidän tärkeänä, että  Kaarinan uusienkin asuinalueiden asukkaille on tarjolla lähiluontoa. Luonto on hyväksi ihmisen mielelle, ja luontokokemuksen pitäisi olla kaikkien arjessa mahdollinen.

Millainen olen:

Olen sosiaalinen, yhteistyökykyinen ja kiinnostunut yhteiskunnasta. Hahmotan hyvin kokonaisuuksia. 
Taloremontin lisäksi vapaa-aikani kuluu purjehtien ja maastopyöräillen. Partiossa olen ollut koko ikäni. Tällä hetkellä toimin Kuusiston LinnanYrjänien hallituksessa. Kunnanvaltuustossa olen aina toiminut aktiivisesti ja pyrkinyt olemaan äänestäjien luottamuksen arvoinen. Läsnäolotilastojen mukaan olen yksi Kaarinan aktiivisimmista valtuutetuista.