Aaro Kiuru

203 Eeva-Maria Kuparinen

Konetekniikan insinööri

Kuka olen? Olen 45-vuotias koneinsinööri, joka harrastaa nuorten vapaaehtoistyötä ja valokuvausta. Asun Voivalan kaupunginosassa meren äärellä tyttäreni kanssa. Voivalassa minua kiehtoo sekä kaupungin että luonnon läheisyys. Tunnustaudun intohimoiseksi luonnossa liikkujaksi joka nauttii pysähdellä kuvaamaan sen pieniä yksityiskohtia tai laajemmalla perspektiivillä erilaisia maisemia. Vaikka nyt olen insinööri fyysinen työ ei ole minulle vierasta. Olen ollut aiemmin pizzanpaistaja päiväkotiapulainen, pesulan myymälänhoitaja ja metallialan yrittäjä.

Mitä osaan? Olen toiminut aktiivisena Vihreissä viimeiset neljä vuotta. Puolueeseen liityin alun perin ilmastoahdistuksessa. Minulle on tärkeää osallistua, koska tekemättä jättäminen ei ole enää vaihtoehto. Kaarinassa toimin muun muassa sivistyslautakunnan jäsenenä ja Piikkiön vanhustenkotisäätiön hallituksen puheenjohtajana. Vaikutan myös Varsinais-Suomen Vihreiden piirin hallituksen varapuheenjohtajana. Nämä kaikki antavat minulle kokemusta ja varmuutta toimia politiikassa.

Mikä kiinnostaa? Minua kiinnostaa tekniset asioiden lisäksi myös ihmisten hyvinvointi. Nämä asiat eivät saa sulkea toisiaan pois päätöksenteossa. Tärkeää on myös luonnon säilyttäminen kaupungin kasvamisesta huolimatta.

Mihin haluan vaikuttaa? Haluan päätöksenteon pohjautuvan tieteeseen ja ihmisläheisiin arvoihin. Kunnan tehtävänä on taata laadukkaat palvelut kaikille kuntalaisille.

Minusta:

  • Politiikan tulee perustua tutkittuun tietoon.
  • Päätöksenteossa otettava huomioon vaikutukset ihmisiin taloudellisten syiden lisäksi.
  • Kaupunkirakentamisessa luonnon säilyttäminen tulee olla mukana.   

Millainen olen? Olen räiskyvä luonnon ja ihmisten hyvinvoinnin puolestapuhuja. Omaan positiivisen elämänasenteen ja kun johonkin ryhdyn, hoidan tehtäväni tunnollisesti.