Aaro Kiuru

205 Jukka Lampikoski

Yrittäjä, insinööri (YAMK), tradenomi

Kuka olen? Olen 37-vuotias IT-asiantuntija ja yrittäjä. Perheeseeni kuuluu avopuolison lisäksi tytär, kaksi poikaa ja kaksi koiraa. Olen syntynyt Porissa, josta muutin Turun kautta Kaarinan Kuusistoon, jossa olenkin viihtynyt hyvin ja asunut kohta jo 10 vuotta.

Mitä osaan? Pääsääntöisesti osaamiseni liittyy IT-alan töihin, esimiestehtäviin sekä yrittäjyyteen. Ensimmäistä yritystä olin perustamassa vuonna 2006 ollessani 23-vuotias, jolloin pääsin tarjoamaan IT-osaamistani alueen yritysten avuksi. Nyt vuonna 2021 lähdin myös perustamaan kulttuurikenttää monipuolistavaa klubia Turkuun.

Politiikka ja päätöksenteko ovat tulleet tutuiksi kuluneen kauden aikana valtuutettuna. Toimin valtuuston lisäksi useammassa eri poliittisessa toimielimessä sekä valtuustoryhmän varapuheenjohtajana. Lisäksi puheenjohdan toista vuotta Kaarinan Vihreitä.

Kuten monella muullakin yrittäjällä, asenteenani on, että se mitä ei osata opetellaan itse tai etsitään joku joka osaa. Hyvät kontaktit ja oppimisen ilo ovat auttaneet minua pysymään yrittäjänä jo lähes koko työurani.

Mikä kiinnostaa? Minua kiinnostavat erityisesti tulevaisuuden haasteet, innovaatiot, tekniikka ja sen soveltaminen ongelmien ratkaisuihin. Lisäksi minua kiinnostavat koulutus-, hyvinvointi- ja lapsiperheasiat, sekä myös viihtyisän ja virikkeellisen elinympäristön kehittäminen ja kaavoitus.

Jotta Kaarina voidaan pitää jatkossakin elinvoimaisena, näen että tässä muuttuvassa maailmassa on erittäin tärkeää rakentaa Kaarinaan yritysystävällistä ilmapiiriä sekä mahdollistetaan kaikenlaisten yritysten toimiminen Kaarinassa.

Mihin haluan vaikuttaa? Kunnan päätöksentekoon tarvitaan lisää oikeudenmukaisuutta. Kaikessa päätöksenteossa tulee kuulla kaupunkilaisia, joita päätettävät asiat koskevat ja päätöksistä pitää viestiä avoimesti. Päätöksissä tulee huomioida myös tasa-arvo ja kaupunkilaisten yhtälaiset oikeudet. Lisäksi pyrin tuomaan tutkittua tietoa poliittisen päätöksentekoon. “Musta tuntuu” -ajattelutavasta pitää päästä eroon, jotta saadaan hyviä päätöksiä.

Millainen olen? Reilu ja oikeudenmukainen, yrittäjähenkinen sekä helposti lähestyttävä. Uskallan tehdä vaikeitakin päätöksiä ja seisoa niiden takana, ja toisaalta muuttaa kantani paremman tiedon valossa.