Aaro Kiuru

204 Laura Kurkilahti (sit.)

Luonnonvaratuottaja, luontaishoitaja

Kuka olen? Olen Laura Kurkilahti, 27-vuotias aloitteleva luonto- ja luontaisalan yrittäjä sekä muusikko. Koulutukseltani olen ylioppilas ja luonnonvaratuottaja sekä opiskelen paraikaa fytoterapeutiksi eli kasvien rohtokäytön ammattilaiseksi. Elelen kissan kanssa Kuusiston saaressa, jossa myös harrastan puutarhanhoitoa, viljelen yrttejä pienimuotoisesti sekä keräilen luonnonkasveja.

Mitä osaan? Luonto- ja ympäristöalan koulutuksen ja henkilökohtaisen kiinnostuksen myötä minulla on paljon tietoa luonnon monimuotoisuudesta ja sen säilymiseen vaikuttavista asioista. Erityisen lähellä sydäntäni on perinnebiotooppien ylläpito ja vieraslajitorjunta. Olen hyvä kohtaamaan erilaisia ihmisiä ja osaan pysyä rauhallisena tiukassakin tilanteessa.

Mikä kiinnostaa? Tällä hetkellä kasvit ja kasvirohdot vievät suurimman osan ajastani. Lisäksi olen hyvin kiinnostunut olemassaolon tutkiskelusta muun muassa kehotyöskentelyn, meditaation ja syvähengityksen avulla. Myös kansanperinne, kansanmusiikki sekä karjalan kielen opiskelu kiinnostavat.

Mihin haluan vaikuttaa? Haluan toimia kaikkien lajien tulevien sukupolvien hyväksi, luonnon monimuotoisuuden puolesta. Minulle on tärkeää edistää vähemmistökielien asemaa, sillä Suomi on aina ollut monikulttuurinen maa, ja monikulttuurisuus on mielestäni rikkautta. Lisäksi haluan osaltani luoda maailmaa jossa jokainen ihminen tulee kohdatuksi, arvostetuksi ja hoidetuksi ihmisarvoisesti ja oikeudenmukaisesti, ikäkaudesta riippumatta. 

Millainen olen? Olen rauhallinen ja utelias elämänmuoto. Viihdyn hyvin yksin, mutta olen myös elementissäni esimerkiksi fasilitoidessani yhteisön tai työryhmän kokousta. Arvostan selkeyttä ja yksinkertaisuutta. Minulle on tärkeää hoitaa työni hyvin, oli kyse sitten palkkatyöstä, itseni työllistämisestä tai luottamustoimesta.