Aaro Kiuru

209 Liinu Leiwo

KM, erityisopettaja

Kuka olen? Olen kahden aikuisen lapsen ja kahden alaikäisen lapsen äiti Hovirinnasta. Olen aiemmalta ammatiltani kirjastoammattilainen ja nykyiseltä erityisopettaja. Viimeiset neljä vuotta olen toiminut Kaarinan kaupungin luottamustoimissa. Olen saanut edustaa vihreää ajattelua valtuustossa, sivistyslautakunnassa ja kaupunginhallituksessa sekä varajäsenenä mm. maakuntavaltuustossa ja henkilöstölautakunnassa.

Mitä osaan? Olen asettunut uudelleen Kaarinan Vihreiden ehdokkaaksi kuntavaaleissa 2021 koska haluan tuoda asiantuntemukseni esiin erityisesti sivistystoimea ja kulttuuritoimea koskevissa asioissa. Vihreät arvot ovat tarpeen myös keskustelussa mm. sosiaali- ja terveydenhuollosta ja kaavoituksesta sekä investoinneista. Olen ensimmäisen valtuustokauteni aikana oppinut paljon kunnallisesta päätöksenteosta ja sen osa-alueista.

Mikä kiinnostaa? Erityisesti minua kiinnostaa erityisopetus ja lukutaitokasvatus, sillä niiden parissa teen työtäni. Molempien merkitys syrjäytymisen ehkäisemisessä on suuri. Rakastan kauneutta, valokuvausta ja musiikkia. Pidän tärkeänä sitä, että Kaarinan aktiivinen kulttuuri- ja liikuntaharrastustoiminta selviytyy poikkeusvuosista. 

Mihin haluan vaikuttaa? Pandemiatilanteen jälkeen, kun olot normalisoituvat ja poikkeusolojen laskua maksetaan, on Kaarinan säilytettävä resurssit kaikkien asiakasryhmien palvelemiseen ja toimintojen ylläpitämiseen. Kyse on ihmisten perusoikeuksista, yhdenvertaisuudesta, sivistyksestä, hyvinvoinnista ja aktiivisen kaarinalaisen arjen mahdollistamisesta. 

Päätöksenteossa on huomioitava eettinen ja ekologinen kestävyys sekä monenlaiset kaarinalaiset. Moninaisuudessa piilee luovuutta ja voimaa.

Millainen olen? Olen positiivinen, rauhallisesti kuunteleva ja sanojani harkitseva valtuutettu. Ja eläinrakas ihminen, joka rakastaa työtään ja luontoa ja nauraa paljon.