Aaro Kiuru

211 Mari Lötjönen

Insinööri, sairaanhoitaja

Ensimmäistä kertaa ehdolla  oleva terveysteknologiaan suuntautunut IT-insinööri.  Kokemuksessani yhdistyy teknologian osaaminen ja toimialaosaaminen terveydenhuollosta. Asun Kaarinassa keskustan alueella. Harrastukseni ovat kirjat, pelit ja luonnossa liikkuminen.

Luottamustoimista minulla on aiempaa kokemusta ammattikorkeakoulu-maailmasta opiskelijakunnan edustajiston jäsenenä toiminnasta sekä opiskelijayhdityksen hallituksen jäsenenä toiminnasta. Kiinnostukseni edunvalvontaan ja vapaaehtoistyöhön alkoi toimittuani aiemmin usealla lasten- ja nuorten leirillä vapaaehtoisena sekä tuutorina AMK-opintojen aikana. Näissä tehtävissä olen oppinut kokoustekniikkaa, sihteerin tehtävien hoitoa, erilaisten tyyppien kanssa työskentelyä sekä yhdistystoiminnan perusteita.

Kaarinan Vihreiden toiminnasta kiinnostuin viime vuoden lopulla valmistuessani insinöörin opinnoistani ja siirtyessäni työelämää kohti. Koin, että arvot puhuttelevat minua, ja että en ole aiemmin tiedostanut omia mahdollisuuksia vaikuttamiseen Kaarinassa. Kaarina asuinpaikkana on tullut minulle tutuksi viimeisen seitsemän vuoden aikana. Nyt koen, että haluan mukaan vaikuttamaan meidän kaarinalaisten hyvinvointiin.

Kuntavaaleihin lähdin mukaan vaikuttaakseni Kaarinassa sisäilmaongelmien ratkaisuun ja mielenterveyden tukemiseen. Koen tärkeäksi kiusaamisen vastaisen työn. Koronan myötä Kaarinassa tarvitaan myös lisää resursseja työllistymisen tukemiseen.

Yksi konkreettinen kunnan päätettävissä oleva asia, jonka Kaarinassa muuttaisin heti, jos se olisi mahdollista siten että rahasta ei tarvitse välittää ja miksi juuri se?

Kaikki ne koulut, joita ollaan nyt uudelleenrakentamassa tehtäisiin hyvällä sisäilmalla tyydyttävään tasoon jäämiseen sijasta. Haluan, että Kaarinassa jokaisella on oikeus puhtaaseen sisäilmaan.