Aaro Kiuru

224 Minna Vuorio-Lehti

KT, opetuksen kehittämispäällikkö

Kuka olen? Olen Minna Vuorio-Lehti, 52-vuotias Kasvatustieteiden tohtori. Asun Littoisten Kotimäessä perheeni kanssa. Perheeseen kuuluvat puolisoni sekä kolme lasta. Vanhin lapsista on opiskelija, keskimmäinen lukiolainen ja nuorimmainen alakouluikäinen. Kaikkien meidän ilona on kolme sisäkissaa. Läheisiäni ovat myös eläkkeellä olevat vanhempani, appivanhempani sekä yli 90-vuotias ripsakka mammani.

Mitä osaan? Toimin päivätyössäni opetuksen kehittämispäällikkönä Turun yliopistossa. Osaan tarkastella koulutusta ammattimaisesti laajoista koulutuspoliittisista näkökulmista aina opetuksen toteuttamiseen ja sen arviointiin asti. Olen myös opettaja, joten osaan katsoa esiopetuksen ja kouluopetuksen toteuttamista sekä ammattilaisen että vanhemman näkökulmista.

Olen ollut kunnanvaltuutettuna ja koulutuslautakunnan jäsenenä Liedossa sekä varavaltuutettuna ja sivistyslautakunnan jäsenenä Kaarinassa.

Mikä kiinnostaa? Olen kiinnostunut ympärilläni olevista ihmisistä: lapsista, nuorista ja eri elämänvaiheessa olevista aikuisista. Jaksaminen ja hyvinvointi on tärkeää ihan kaikille.

Olen kiinnostunut kulttuurihistoriasta, rakennetuista ympäristöistä ja arkkitehtuurista. Virkistyn luonnossa ja pidän hyötyliikunnasta. Luonnonsuojelu on aina ollut lähellä sydäntäni.

Minulle tärkeää ovat ihmisten yhdenvertaisuus ja tasa-arvo.

Mihin haluan vaikuttaa? Haluan että Kaarinassa lapsilla ja nuorilla on tarjolla paras mahdollinen perus- ja toisen asteen koulutus.

Haluan, että kaarinalaisilla aikuisilla on käytössään hyvät peruspalvelut.

Haluan, että kaikilla kuntalaisilla on mahdollista asua viihtyisässä ja vihreässä ympäristössä ja että kaavasuunnittelussa tämä asia otetaan aina huomioon.

Haluan erityisesti, että Kaarinan meri- ja järvialueet säilyvät tulevillekin sukupolville virkistys- ja hyötykäytössä.

Millainen olen? Olen avoin, positiivisesti ajatteleva, asioita harkitseva ja ympärilläni olevista asioista ja ihmisistä kiinnostunut. Haluan vilpittömästi auttaa kanssaihmisiä. Seuraan maailman ja Suomen politiikkaa sekä oman alueeni vaikuttamista aktiivisesti. Olen ruohonjuuritason toimija. Uskon vankasti, että moniin arkielämässä esiin tuleviin, esimerkiksi koulua tai asumista koskeviin asioihin, voi ja pitää kuntalaisena vaikuttaa.