Aaro Kiuru

206 Mira Lehti

VTM, erityisasiantuntija, Terveyskampus Turku -verkoston koordinaattori

Kuka olen? Olen 36-vuotias valtiotieteiden maisteri. Olen kotoisin Etelä-Pohjanmaalta, mutta reilun kymmenen asuinvuoden myötä olen juurtunut tukevasti Kaarinaan. Asun mieheni ja eskari-ikäisen tyttäreni kanssa Piispanristillä, jonne myös uusi kotimme on rakentumassa. Perheemme kasvaa kesällä uudella, kovasti odotetulla tulokkaalla.

Mitä osaan? Kehittäminen ja uusien ratkaisujen etsiminen on ollut aina osa työtäni. Työskentelen Turun Terveyskampuksen koordinaattorina koulutuksen, tutkimuksen ja innovaatiotoiminnan parissa. Työssäni ehdottomasti mielekkäintä on ihmisten innostaminen sekä monialaisen yhteistyön ja verkostojen rakentaminen. Aiemmin olen toiminut projektipäällikkönä ja hankeasiantuntijana, joten tunnen myös aluekehittämisen ja EU-rahoituksen kiemurat.

Mikä kiinnostaa? Korkeakoulumaailmassa työskentelyn myötä olen kiinnostunut tutkitusta tiedosta ja osaamisen kehittämisestä. Työelämän muutos ja työhyvinvoinnin kysymykset ovat itselleni läheisiä aiheita.

Vapaa-ajalla on parasta päästä raikkaaseen ilmaan ja saada hiki pintaan perheen kanssa ulkoillen ja liikkuen. Lomalla suuntaamme usein mökille saaristoon tai Lapin laduille.

Mihin haluan vaikuttaa? Perheenäitinä minulle tärkeitä teemoja ovat sujuva arki, lapsiperheiden palvelut sekä terveellinen ja turvallinen asuinympäristö. Kasvavassa Kaarinassa on turvattava palveluiden saatavuus sekä päivähoito- ja koulupaikkojen riittävyys.

Kaupungin tehtävänä on tarjota puitteet aktiiviselle elämälle ja hyvinvoinnin ylläpitämiselle. Monipuoliset liikunta- ja harrastusmahdollisuudet ovat tärkeä osa kaupungin vetovoimaa ja edellyttävät hyvää yhteistyötä järjestöjen, seurojen ja yrittäjien kanssa.

Toivon, että Kaarina olisi jatkossakin yritysmyönteinen kaupunki. Yritysten ja työpaikkojen avulla voidaan pitää kaupungin talous kunnossa.

Millainen olen? Olen sosiaalinen ja positiivinen ihminen, jonka kanssa on helppo tulla toimeen. Päätöksentekijänä tarkastelen asioita mielellään eri näkökulmista – asiat ovat harvoin mustavalkoisia. Olen luotettava ja sitoutunut vastuunkantaja ja kuntapolitiikassa haluan vaikuttaa ihmisten arjen sujuvuuteen.