Aaro Kiuru

215 Niko Porjo

Fyysikko, Data Scientist

Olen 48-vuotias kolmen lapsen isä Piikkiön Rungosta. Työskentelen terveysteknologia-alalla data scientist:ina. Käytännössä jauhan numeroista tilastoja sekä teen niistä johtopäätöksiä. Tykkään työstä, joka vaikuttaa suoraan tuotteiden laatuun ja sitä kautta parantaa maailmaa. Koulutukseltani olen filosofian maisteri, käytännössä jonkinlainen fyysikko.

Kuten ammatista voi päätellä olen melko hyvä numeroiden kanssa ja niitä pyörittelen mielelläni vapaa-ajallakin. Teknisten asioiden ja kapulakielen ymmärtäminen on myös kovalla tasolla, joten esimerkiksi kunnan päätöksenteossa tärkeiden esityslistojen lukeminen sujuu ja on mieluisaa. Olen aiemmin ollut Kaarinan teknisen lautakunnan jäsenenä, joten sen tyyppisen päätöksenteon osalta on kokemustakin. Lisäksi tykkään pohtia, miten asiat vaikuttavat toisiinsa ja millaisia pidemmän tähtäimen vaikutuksia päätöksillä on.

Kiinnostuksen aiheitani ovat yhdyskuntasuunnittelu sekä infrastruktuuri, joka pitää  yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Joukkoliikenne ja pyöräilyn edellytykset ovat myös lähellä sydäntä. Kaarinan erityispiirteenä nostaisin esille lapset liikenteessä. Koulutus on myös tärkeää: meidän on pidettävä huolta, että uuden sukupolven opiskeluedellytykset ovat erinomaiset. Olen ollut muutaman kerran vaalilautakunnan puheenjohtajana järjestämässä äänestystä, joten olen myös kiinnostunut siitä, miten kunta järjestelyissä toimii. Vihreyteni näkyy esimerkiksi lähiluonnon ja ilmastonmuutoksen huomioimisena päätöksiä tehtäessä.

Ihmisenä olen melko nörtti. Tykkään pallotella asioita porukassa ja pohtia eri lähestymistapojen hyötyjä ja haittoja. Yhteistyö on voimaa ja kokonaisuutta pitää pohtia.