Aaro Kiuru

199 Päivi Huhtanen

Lehtori, maisteri

Kuka olen? Olen 38-vuotias koulutusalan moniosaaja, joka syttyy urheilusta. Olen onnellinen perheestäni, johon kuuluvat kaksi lasta, aviomies, sukulaiset ja ystävät. Olen kotoisin maalta, pellon reunalta Mietoisista. Lapsuudessani olen viettänyt paljon aikaa silakkapitäjä Taivassalossa, missä viihdymme edelleen paljon kesäisin.

Turussa olen asunut yliopisto-opintojeni alusta lähtien. Lapsien myötä aloimme pohtimaan, missä jälkikasvun olisi hyvä olla ja käydä koulunsa. Kaarina tarjosi mahdollisuuden viihtyisään asumiseen ja ruotsinkieliseen koulutukseen.

Mitä osaan? Minulla on monipuolinen kokemus perusopetuksen puolella toimimisesta. Koulutukseltani olen filosofian ja kasvatustieteen maisteri sekä erityisopettaja ja opinto-ohjaaja. Olen työskennellyt ruotsin ja saksan kielen lehtorina ja erityisopettajana. Tällä hetkellä olen oppilaanohjauksen lehtori. 

Ihmisten kohtaamisessa olen parhaimmillani. Olen hyvä kuuntelija – montaa asiaa on helpompi viedä eteenpäin, kun pysähtyy aidosti kuuntelemaan ihmisiä. Kun otan jonkun asian omakseni, niin vien sitä periksiantamattomasti eteenpäin.

Olen aktiivinen verkostoituja, joka on kiinnostunut ihmisistä ja asioista. Olen ollut pitkään mukana joukkueurheilussa niin pelaajana, valmentajana kuin järjestötoimijana aina maajoukkuetasoa myöden. Ne ovat olleet äärimmäisen antoisia vuosia ja opettaneet minulle paljon yhteen hiileen puhaltamisesta, organisoimisesta, sisukkuudesta ja tavoitteellisuudesta.

Mikä kiinnostaa? Minua kiinnostaa se, että Kaarina olisi tulevaisuudessa turvallinen, fiksu, hyväksyvä ja rohkea kaupunki. Minua kiinnostavat inhimilliset perusasiat. Miten me voimme tarjota kaikille mahdollisuuden elää hyvää ja täyttä elämää? Miten kitkemme sellaisia ilmiöitä kuin kiusaaminen, lasten osattomuus ja turvaverkkojen puute? Jos esimerkiksi näihin asioihin kyetään vastaamaan kuntatasolla, niin silloin luodaan vahva pohja elinvoimaiselle kaupungille, joka pystyy palvelemaan myös esimerkiksi yrityksiä parhaalla mahdollisella tavalla.

Mihin haluan vaikuttaa? Haluan olla vaikuttamassa siihen, että kaupunkilaiset voivat hyvin. Erityisesti toivon voivani vaikuttaa siihen, että varhaiskasvatuksessa ja kouluissa työskentelevillä ammattilaisilla on hyvät puitteet toimia ja tehdä tärkeää työtään. Koulujen ja varhaiskasvatuksen lisäksi haluan ajaa harrastusmahdollisuuksien laajaa kirjoa ja tukea kaarinalaisten seurojen toimintaedellytyksiä.

Jotta ihminen voi hyvin, niin myös asuinympäristön tulee tukea sitä. Tarvitaan vihreyttä, vehreyttä, esteettisesti miellyttäviä alueita ja viihtyisiä kokoontumispaikkoja. Kaupunki- ja vihersuunnittelu ovat tässä keskeisiä, ja toivottavasti saan lusikkani siihenkin soppaan. Haluan olla myös vaikuttamassa pieniin arjen asioihin, kuten miten lapset pääsevät ylittämään Pyhän Katariinantien turvallisesti.

Ja tämä kaikki edellä sanottu även på svenska eli tulen osaltani edistämään kaksikielisyyttä.

Millainen olen? Pidän saunasta, auringosta ja onnellisista lopuista. Olen empaattinen, suorapuheinen ja haluan, että asiat hoidetaan reilusti ja avoimesti. Perusluonteeltani olen utelias eli haluan jatkuvasti oppia uutta. Liputankin vahvasti elinikäisen oppimisen puolesta.