Aaro Kiuru

207 Riina Lehti

Kirjanpitäjä

Kuka olen? Nimeni on Riina Lehti. Olen 44-vuotias. Olen naimisissa ja kahden ala-asteikäisen lapsen äiti. Asumme Kaarinan Piikkiössä. Perheeseemme kuuluu myös kissa ja koira.

Mitä osaan? Työskentelen kirjanpitäjänä tilitoimistossa. Koulutukseltani olen tradenomi. Työn ohella opiskelen kauppatieteitä avoimessa yliopistossa. Ennen nykyistä työtäni työskentelin pitkään laivanrakennusteollisuudessa.’

Mikä kiinnostaa? Olen kiinnostunut matkailusta ja kulttuureista. Käyn paljon teatterissa ja konserteissa. Olen kiinnostunut maailman menosta ja tutkin mielelläni uusia asioita ja ilmiöitä.

Mihin haluan vaikuttaa? Minulle on tärkeää tasa-arvo, yhdenvertaisuus ja eläin- ja ihmisoikeudet. Lapset ja nuoret ovat lähellä sydäntäni. Heidän hyvinvointinsa on turvattava esimerkiksi turvaamalla harrastusmahdollisuudet jokaiselle. Tämä vähentäisi yksinäisyyttä ja ehkäisisi syrjäytymistä. Koulutus on investointi, joten koulussa tulisi tulla huomatuksi yksilönä ja ryhmäkoolla on tässä suuri merkitys. Haluan vaikuttaa myös teatterin ja elävän musiikin tapahtumien toiminnan turvaamiseen sekä lähipalveluiden säilyttämiseen. Kulttuurikokemusten merkitys on ihmismielelle arvokas. Lisäksi avoimien kohtaamispaikkojen luominen vähentäisi myös aikuisten yksinäisyyttä ja syrjäytymistä.

Millainen olen? Nautin arjesta ja perheen kesken vietetystä ajasta. Onnelliseksi minut tekee ne elämän pienet jutut. Arkisen aherruksen vastapainona pidän tärkeänä itsestäni ja lähimmäisistäni huolehtimisen. Miten tärkeää tähän onkaan koiran kanssa metsälenkit, maisemat, luonnon moninaisuus ja rauha, puhdas meri sekä ilma. Lähiluonnon ja kulttuuriympäristön merkitys on suuri ihmisten hyvinvoinnille.
Sosiaaliset taitoni ja kommunikointikykyni ovat hyvät. Olen myös hyvä kuuntelija. Olen aito ja avoin. Kanssani on helppo keskustella. Arvostan ihmisiä ja kunnioitan heidän mielipiteitään.