Aaro Kiuru

210 Sara Luotonen

Historian, uskonnon ja yhteiskuntaopin opettajaopiskelija

Kuka olen? Olen Kuusistossa asuva 29-vuotias tuleva aineenopettaja ja pienen lapsen äiti. Perheeseeni kuuluvat myös avopuoliso, tämän kouluikäiset lapset sekä kaksi rescuekoiraa Viipurista. Opiskelen Turun yliopistossa historiaa, uskontotiedettä ja valtio-oppia.

Mitä osaan? Olen opiskellut laaja-alaisesti ja olen ollut ikääni nähden kauan mukana kuntapolitiikasta. Kunnallisista luottamustehtävistä minulla on kokemusta kaupunginvaltuustosta ja -hallituksesta, koulutus- ja saaristolautakunnista sekä teknisestä lautakunnasta. Hallitsen hyvin monimutkaisempiakin kokonaisuuksia ja ymmärrän lukujen päälle. Olen tehnyt töitä nuoresta asti erityisesti lasten ja nuorten parissa sekä hoiva-alalla.

Mikä kiinnostaa? Minut sai lukiolaisena liittymään Vihreisiin huoli luonnon ja eläinten hyvinvoinnista. Luonnonsuojelun ja eläinten oikeuksien lisäksi sydäntäni lähellä ovat erityisesti mielenterveyskysymykset sekä eriarvoistumisen ehkäiseminen. Myös laadukas varhaiskasvatus ja koulutus ovat töiden ja opintojen kautta itselleni läheisiä aiheita.

Mihin haluan vaikuttaa? Haluan tehdä politiikkaa, jolla huolehditaan ihmisten, eläinten ja luonnon hyvinvoinnista. On tärkeää, että kunta edistää tasa-arvoa, panostaa ennaltaehkäisyyn ja varhaiseen tukeen sekä vähentää eriarvoisuutta ja köyhyyttä. Kaupunkia pitää rakentaa kestävästi, viihtyisästi ja historiaa kunnioittaen. Haluan olla mukana tekemässä kauaskatseista ja kestävää kuntapolitiikkaa.

Millainen olen? Perehdyn asioihin huolella ennen kuin muodostan mielipiteeni. Nautin hyvistä keskusteluista sekä uuden oppimisesta ja teen mielelläni yhteistyötä tavoitteiden saavuttamiseksi. Olen ollut vegaani kohta kymmenen vuoden ajan ja pyrin muutenkin elämään arvojeni mukaan myös arjessa. Vapaa-ajallani nautin erityisesti perheen ja ystävien seurasta, lukemisesta, ulkoilusta, laulamisesta sekä käsitöistä.