Aaro Kiuru

223 Sofia Virta

Kansanedustaja, KM

Kuka olen? Olen 30-vuotias pienen lapsen äiti, jolle kaikkein tärkeintä on turvallisen lapsuuden puolustaminen. Toimin tällä hetkellä kansanedustajana sekä ensimmäistä kautta Kaarinan kaupunginvaltuustossa.  

Mihin haluan vaikuttaa? Olen nähnyt liian usein ja liian läheltä, miltä turvaton lapsuus tai nuoruus näyttää, miten pahoin moni meistä voi ja miten ongelmat pääsevät kärjistymään. Juuri sen takia lähdin mukaan politiikkaan – puolustaakseni jokaisen lapsen oikeutta turvalliseen lapsuuteen ja ehjään nuoruuteen. Vaikuttaakseen osaltani siihen, ettei kenenkään tarvitsisi taistella mielenterveys- tai päihdeongelmiin apua itselleen tai läheiselleen saadakseen. Päättäjien tärkein tehtävä on löytää ne keinot, joilla onnistutaan pitämään huolta siitä, että jokaisella lapsella on mahdollisuus tavoitella unelmiaan. Että jokaisesta voi tulla mitä tahansa riippumatta siitä mihin perheeseen tai mille alueelle sattuu syntymään. Ja sellaista Kaarinaa haluan osaltani olla rakentamassa.

Mitä osaan? Koen, että ikäiseksi melko laaja elämäkokemus, työhistoria ja koulutustausta ovat iso apu politiikan parissa toimiessa – niistä saamien kokemusten ja kohtaamisten kautta on päätöksiä tehdessä helppo muistaa katsoa asioita eri näkökulmista – meille kaikille maailma kun ei näyttäydy samanlaisena paikkana elää emmekä me kaikki suinkaan ponnista tänne samoista lähtökohdista. Päättäjänä pyrinkin tuomaan kuuluviin mm. heidän ääniä, joita kasvatus- ja sosiaalialalla kentällä kohtasin.Työskentelin aiemmin muun muassa lastensuojelussa, nuorten mielenterveys- ja päihdeomaisten hanketyössä järjestökentällä, perhekuntoutuksessa, opettajana, kehitysvammaisten ohjaajana sekä vanhainkodissa. Kentältä oppineena tiedän varsin hyvin sen, miten iso merkitys on sillä, että kunnan työntekijöiden työhyvinvoinnista ja jaksamisesta pidetään huolta. Olen toiminut myös terapia- ja opetusalan yrittäjänä ja pk-yrittäjyyden tukeminen onkin minulle tärkeä teema.

Millainen olen? Olen empaattinen ja tunnollinen, helposti innostuva ja melko puhelias persoona. Koen, että minulla on jalat maassa ja toivon olevani helposti lähestyttävä. Pidän haasteista ja omaan hyvän paineensietokyvyn. Rakastan tanssimista sekä vauhtia. Akkuja latailen eläinystävien rauhoittavasta seurasta nauttien – kotoa löytyy tälläkin koira, mutta aiemmin myös hevoset ovat olleet iso osa elämääni. Tärkeintä maailmassa minulle on maailman paras tyttäreni, jonka kanssa jaamme vauhdikkaan mutta halien täyteisen arjen eduskuntatyön ohessa.