Aaro Kiuru

200 Timo Kirjonen

Ympäristönhoitaja, eläkeläinen

Olen 54-vuotias ympäristönhoitaja Littoisista. Perheeseeni kuuluvat vaimo ja 21-vuotias poika (opiskelee Helsingissä), sekä Fani-kissa. Asumme rintamamiestalossa Littoistenjärven tuntumassa. Jouduin työkyvyttömyyseläkkeelle 1998 metsurin töistä, ja valmistuin ympäristönhoitajaksi 2004.

Mitä osaan? Hallitsen kestävän metsänhoidon periaatteet. Luonnontuntemukseni on hyvä. Monialaisena luontoharrastajana arvostan puhdasta luontoa ja viihtyisää elinympäristöä.

Olen viidettä kertaa Kaarinan Vihreiden ehdokkaana kuntavaaleissa. Luottamustehtävissä kuluvalla kaudella olen ollut kaupunginvaltuuston varajäsen ja ympäristölautakunnan jäsen. Näiden lisäksi toimin Littoistenjärven säännöstely-yhtiön hallituksessa ja järviasioiden neuvottelukunnassa.

Mikä kiinnostaa? Yhteisten asioidemme ja ympäristömme etujen ajaminen. Harrastan valokuvausta, sukututkimusta sekä karjalaista kulttuuria ja siihen liittyvän perimätiedon ja materiaalin taltiointia. Olen kahden sotaveteraanikillan jäsen, joista toisessa toimin aktiivisesti. Rintamamiestalossamme ja hyötypuutarhassamme on myös harrastetta.

Mihin haluan vaikuttaa? Isänä, aviomiehenä ja näkövammaisena lasten ja nuorten hyvinvointi, vanhustenhoito sekä terveydenhuollon asiat ovat erityisesti sydäntäni lähellä.

Tulevalla valtuustokaudella pidän tärkeinä asioina ihmisen ja ympäristön joustavaa yhteensovittamista. Korostan ympäristöarvojen huomioimista ja vanhan säilyttämistä.

Littoistenjärven kunnossapito ensisijaisesti luonnonmukaisin keinoin on tärkeää. Tarvitsemme henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin lisäämistä. Korostan yksinkertaista hoitoonpääsyä.. Näissä tärkeänä osana on myös ennakoiva hoito. Syrjäytymiseen johtavien asioiden tarkastelu ja korjaaminen on tarpeellista. Työlle ja olemassaololle tulisi antaa arvoa, jotta ihminen voisi tuntea itsensä tarpeelliseksi.

Millainen olen? Olen tunnollinen ja suhtaudun muihin ihmisiin lämpimästi. Elämänasenteeni on myönteinen. Tekijämies, vaikka itse sanonkin, näkö ja liikuntarajoitteistani huolimatta.