Aaro Kiuru

198 Ulla Haapanen

biologian ja maantiedon lehtori, FM

Kuka olen?

Olen Ulla Haapanen 60v. Asun rivitalossa Littoisissa. Olen asunut puolet elämästäni Kaarinassa ja kasvattanut kaksi poikaa Kaarinan nappuloista aikuisiksi miehiksi. Toimin biologian ja maantiedon opettajana Kotimäen koulussa. Olen myös ympäristökasvattaja ja toiminut Suomen Ympäristökasvatuksen seuran (FEE Suomi) hallituksessa. Lisäksi olen Otavan oppikirjailijana kirjoittanut Elo- kirjasarjaa yläkoululle.

Mitä osaan?

Harrastan lintu- ja luontoretkiä Kaarinan luontopaikoissa ja purjehdusta Saaristomerellä. Tykkään myös kutoa mattoja ja tehdä muutenkin käsitöitä. 

Millainen olen?

Olen helposti innostuva, toimelias ja yhteistyökykyinen. 

Mikä kiinnostaa? 

Sydäntäni lähellä ovat lähiluonto ja luonnon monimuotoisuuden suojelu sekä ympäristökasvatus. Pidän eläimistä, erityisesti koirista. Kaikenlainen eläimiin kohdistuva julmuus saa aikaan kylmiä väreitä.

Mihin haluan vaikuttaa?

Haluan vaikuttaa Kaarinassa ympäristöystävällisen kaavoitukseen, lähimetsien suojeluun ja ihmisystävällisen koulutukseen. Kaavoituksella voidaan suojella lähimetsiä rakentamiselta.  Metsät toimivat hiilinieluina ja siten myös hillitsevät ilmastonmuutosta. Metsiä suojelemalla puolustamme myös luonnon monimuotoisuutta.  Lähiluonnon suojelu tarkoittaa myös sitä, että suojellaan pölyttäjiä. Teiden piennartenhoidossa tulisi odottaa kunnes luonnonkukat ovat kukkineet ja siementäneet. Kaarinaan pitää saada lisää niittyjä nurmialueiden sijasta ja joutomaille voisi kylvää luonnonkukkia pölyttäjiä varten. 

Ihmisystävällisellä koulutuksella tarkoitan koulua, jossa kaikilla on hyvä olla ja ilo oppia. Se edellyttää pieniä opetusryhmiä, riittäviä resursseja opettajille ja tarpeeksi oppilashuoltohenkilöstöä koulussa.