Vihreiden vaalivoitto poikki runsaasti lisää luottamustehtäviä

Vihreät saivat seitsemän prosentin vaalivoiton kannatuksen yltäessä yli 18%:n. Se tiesi yhdeksän valtuustopaikkaa. Kymmenes paikka jäi kiinni muutamasta kymmenestä äänestä. Vihreät on selkeästi valtuuston kolmanneksi suurin ryhmä. Myös lautakunnissa on nyt kaksi vihreää entisen yhden sijaan.

Vihreistä on tulossa kaupunginhallitukseen kolmen paikan myötä toiseksi suurin poliittinen ryhmä. Vain Kokoomuksella on yksi paikka enemmän. Hallituksen ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi esitetään Hannu Rautasta ja varsinaisiksi jäseniksi Assi Ailorantaa ja Sofia Virtaa. Kummallakaan naisjäsenellä ei ole aikaisempaa poliittista kokemusta.

Teknisen lautakunnan puheenjohtajaksi on tulossa ensi kerran nainen, Mari Saario. Lautakunnan jäsenenä jatkaa Anneli Suutari. Sivistyslautakuntaan ovat ehdolla Liinu Leiwo ja Minna Vuorio-Lehti, kumpikin uusia lautakunnassa. Kaupunkikehityslautakunnan jäsenenä jatkaa Tomi Kurkilahti ja hänen lisäkseen jäseneksi tulee uutena Outi Wegelius.

Sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenenä jatkaa Terttu Eriksson. Vapaa-ajan lautakuntaan ovat ehdolla uusina jäseninä Kirsi Lehto ja Jukka Lampikoski. Ympäristölautakunnassa jatkaa Timo Kirjonen ja uutena jäsenenä Markus Rantala.

Henkilöstölautakunnan uusi jäsen on Mirta Iljin. Laskentapalveluiden johtokunnan jäsen taas Saila Tuokko.  Tarkastuslautakunnan uudet jäsenet ovat Jari Lehtonen ja Anna Tonttila. Keskusvaalilautakunnan varapuheenjohtajaksi on ehdolla Jarkko Saarinen.

Varsinais-Suomen liiton maakuntahallitukseen on ehdolla Hannu Rautanen ja maakuntavaltuustoon Tomi Kurkilahti, Mari Saario ja Sofia Virta.

Vihreä valtuustoryhmä on myös järjestäytynyt. Puheenjohtajaksi on valittu Hannu Rautanen, varapuheenjohtajaksi Sofia Virta ja sihteeriksi Terttu Eriksson.