Kaupunginvaltuusto 11.4.2022

Valtuutettu Päivi Huhtanen esitti vihreän valtuustoryhmän valtuustoaloitteen sisarusperiaatteen ottamisesta käyttöön oppilaaksiotossa (KNA/709/12.00.00/2022):

”Kaarinan vihreiden valtuustoryhmä esittää, että Kaarinan kaupunki päättää ottaa käyttöön sisarusperiaatteen koulujen oppilaaksiotossaan. Kun kaupunki kasvaa voimakkaasti ja alueiden väestömäärät saattavat heilahdella ennakoimattomasti, tulee Kaarinan kaupungin lapsi- ja perheystävällisenä kaupunkina taata, että saman perheen lapset pääsevät samaan kouluun mahdollisesti muuttuvista koulualueista huolimatta. Tämä periaate tuo oikeudenmukaisuutta, turvaa ja tukea perheille arjen pyörittämisessä sekä perheen tulevaisuutta suunniteltaessa.

Vihreä ryhmä esittää, että kaupunginhallitus valmistelee sisarusperiaatteen ja tuo sen valtuuston vahvistettavaksi.”