Mediatiedote 17.8.2022

 

Oma kansanedustaja ja meppi

KAARINAN VIHREÄT KOLMIKYMMENVUOTIAS

Kaarinasta tuli kertaheitolla vuonna 1992 Suomen vihrein kaupunki. Vihreä yhdistys oli perustettu vain neljä kuukautta aiemmin kesäkuussa 1992. Kaarinan Vihreät juhlivat äskettäin omissa porukoissa tärkeää merkkivuottaan.

Mukana olivat mm. oma kansanedustajamme Sofia Virta ja Kaarinasta lähtöisin oleva Suomen toiseksi suosituin meppi Ville Niinistö. Juhlaan antoi väriä Chilen tunnetuimman heavy-kitaristin Erick Avilan musiikki.

Vihreiden nousu isoksi ryhmäksi mullisti Kaarinan politiikkaa vuonna 1992.  Syksyn kunnallisvaaleissa saatiin yli 18 prosentin kannatus ja kertaheitolla kahdeksan valtuutettua: yhtä lukuun ottamatta kaikki olivat uusia ihmisiä politiikassa. Uutta oli myös se, että kaupunginhallituksen puheenjohtaja oli vihreä.

Kaarinan vihreillä on ollut 30 vuoden aikana kaikkiaan yli 58 valtuutettua. Valtuustoryhmän koko on ollut 6-9 valtuutettua. Tänään valtuutettuja on seitsemän. Vihreät on kaupungin kolmanneksi suurin ryhmä valtuustossa.

Hannu Rautanen oli vuonna 1992 kaupungin ylivoimainen ääniharava ja toiseksi eniten ääniä sai tunnettu tulevaisuudentutkija Mika Mannermaa. Sirkka Mylly taas sai naisista eniten ääniä. Kesän 2021 kuntavaaleissa Kaarinan ääniharavaksi ylsi vihreiden Sofia Virta.

Vihreiden keskeinen tavoite on kaikki nämä vuodet ollut kestävän kehityksen edistäminen. Meidän on turvattava myös tuleville sukupolville hyvän elämän edellytykset. Katsomme päätöksenteossa pitkälle tulevaisuuteen.

Olemme saaneet paljon aikaiseksi Kaarinassa yhdessä muiden puolueiden kanssa. Iloitsemme hyvistä palveluistamme, orastavasta lapsiystävällisyydestä, viihtyisyydestä ja uusien koulujen rakentamisesta. Kaarina-taloa tavoittelimme ohjelmassamme jo 20 vuotta sitten kuten ilmastonmuutokseen varautumista. Nythän meillä on talo ja ilmasto-ohjelma.

Voimme oppia elämään sopusoinnussa luonnon kanssa. Arvostamme maailmaa, jossa vallitsee rauha ja turvallisuus. Silloin ei käännetä selkää erilaisuudelle, sorrolle, köyhyydelle eikä hädälle.

Paljon on vielä tehtävää. Kaarina ei ole valmis. On oltava rohkea ja nähtävä vihreän siirtymän mahdollisuudet.  Puolueiden ja kuntien välinen yhteistyö on avain onnistumiseen. On etsittävä yhteistä näkemystä tulevaisuuteen. Kaikki ei jatku kuten ennen.

Sofia Virta ja Ville Niinistö

Hannu Rautanen

Erick Avila