Aaro Kiuru

217 Hannu Rautanen

Rehtori

Kuka olen?  Olen eläkkeellä oleva Piispanlähteen koulun rehtori. Tein työurani Kaarinassa. Asumme Hovirinnan Hovipellolla.  

Mitä osaan? Olen koulutuksen ammattilainen. Suuren yhtenäiskoulun johtaminen oli arkeani.  Kaupungin kouluolot ovat tuttuja.  Muuta osaamistani ovat kaavoitus, ilmastonmuutoksen torjunta, talous ja ympäristösuojelu.  

Olen vaikuttanut pitkään kunta- ja maakuntapolitiikassa, myös kaupunginhallituksen puheenjohtajana. Nyt olen kaupunginhallituksen I varapuheenjohtaja, vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja, maakuntahallituksen ja Ammattiopisto Livian hallituksen jäsen.

Toimin  VS-liiton maankäyttöjaoston jäsenenä, Ammattiopisto Livian oppilashuollon ohjausryhmän ja paikallisneuvottelujen puheenjohtajana sekä Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnan jäsenenä.

Mikä kiinnostaa? Meidän velvollisuutemme on turvata hyvän elämn edellytykset niin nykyisille kuin tulevillekin sukupolville.

Olen ollut nuoresta alkaen ornitologi ja luonnonsuojelija. Harrastan myös lukemista, kirjoittamista, valokuvausta, rakennussuojelua, arkeologiaa, luomuviljelyä, vanhojen rakennusten korjaamista ja pitkiä kävelyjä luonnossa sekä kulttuuriympäristöissä.   

Mihin haluan vaikuttaa? Pitkä kokemus on tuonut tietoja ja taitoj vaikuttaa laajasti kaupungin asioihin. Suurin haasteemme on ilmastonmuutoksen torjunta.  

Sosiaali- ja terveys- sekä maakuntauudistuksen on taattava hyvä palvelutaso.  Seniorien arvostettu ja virikkeellinen vanhuus on turvattava. Korkeatasoinen päivähoito ja koulutus ovat tärkeitä asioita. Perheiden tarpeita on tuettava ja tarjottava kaikenikäisille harrastusmahdollisuuksia.

Kaupungin turvallisuus, kulttuuriarvot, lähimetsät ja luonnonläheisyys lisäävät hyvinvointia.  Meidän on luotava yhteisöllinen ekologisesti kestävä ja yrittämiseen innostava kaupunki.

Millainen olen? Olen sosiaalinen,  suora, avoin ja tulen toimeen ihmisten kanssa. Innostun helposti ja tartun asioihin. Rohkeus ja sinnikkyys ovat piirteitäni.