Aaro Kiuru

220 Mari Saario

Liiketoimintajohtaja, kestävän kehityksen asiantuntija

Olen koettanut rakentaa parempaa maailmaa jo lähes 20 vuotta. Kun minusta tuli Piikkiön kunnan historian ensimmäinen vihreä valtuutettu, keskimmäinen lapsi oli vauva ja opettelin äidiksi ja kunnallispoliitikoksi yhtä aikaa. Nyt vauva on lukiolainen ja itse olen ehtinyt olla neljä kautta valtuutettuna, kaksi kautta Kaarinan kaupunginhallituksessa ja viimeisimmän Kaarinan teknisen lautakunnan puheenjohtajana. Sen rinnalla olen saanut toimia monissa muissa organisaatioissa, maakuntaliiton ja kuntaliiton hallituksissa ja eri kuntayhtiöissä. Vihreissä perustin Viitteen, Tieteen ja teknologian vihreiden yhdistyksen, joka on nykyään yksi puolueen suurimmista järjestöistä. 

Olen yksi omistajista ja liiketoimintajohtaja yrityksessämme, joka työllistää yli 60 ihmistä. Työni liittyvät hiilineutraaliuteen, kiertotalouteen, vesiensuojeluun ja luonnon monimuotoisuuteen. Saan työskennellä ministeröiden, kuntien, pankkien, suurten yritysten, pk-yritysten, alkutuottajien ja kansalaisjärjestöjen kanssa Suomessa ja ulkomailla. Välillä mietitään käytännössä jätehuoltoa, välillä pohditaan tulevaisuuden hiiltä sitovaa maataloutta. Edelleen olen kiinnostunut kaikesta uudesta, joka auttaisi meitä ratkaisemaan ympäristöongelmia. 

Työn ja politiikan ulkopuolella olen someaktivisti, erityisesti ihmisoikeuksien ja yhdenvertaisuuden puolesta. Olen queer perheenäiti, seurakuntaan kuuluva luonnontieteilijä, maatilalta kotoisin oleva korkokenkien keräilijä, lautapeliharrastaja ja lukutoukka. Bongaan perheen kanssa luolia, lomailen Kustavissa ja viihdyn metsässä, uimassa ja avannossa. Autan ja tuen lähipiirissä kasvavia viittomakielisiä, neuroepätyypillisiä tai muuten erityisiä lapsia ja koetan olla apuna omaishoitajien verkostoille.

Poliitikkona olen samaa mitä muutenkin. Kaikesta kiinnostunut ja monessa mukana. Parhaani mukaan.