Aaro Kiuru

213 Pilar Meseguer

Arkkitehti, aluearkkitehti

Kuka olen? Olen 47-vuotias espanjalainen arkkitehti, joka rakastui suomalaiseen mieheen Valenciassa vuonna 1995. Espanjassa vietettyjen vuosien jälkeen olen nyt asunut Suomessa yhteensä 14 vuotta, joista 11 Littoisissa. Perheeseeni kuuluu aviomiehen lisäksi tytär ja poika.

Mitä osaan? Osaamiseni liittyy erityisesti kaupunkisuunnitteluun ja ilmastonmuutoskysymyksiin sekä yrittäjyyteen ja rakentamiseen. Työskenneltyäni useita vuosia Turun kaupungin ympäristönsuojelussa ja rakennusvalvonnassa myös kaupunkien viranomaisprosessit ovat tuttuja.

Toimin tällä hetkellä aluearkkitehtina Marttilan, Kosken Tl ja Oripään kunnissa.

Mikä kiinnostaa? Suuri intohimoni on terveellisyyden edistäminen kaupunkisuunnittelussa ja ilmastonmuutoksen hillitsemisessä. Minua kiinnostaa ihmisten terveys ja sen liittyminen luonnon ja ympäristön hyvinvointiin.

Suomeen tultuani ihastuin luonnon lisäksi myös sosiaalisiin palveluihin ja koulujärjestelmään. Olen kiinnostunut koulujärjestelmän parantamisesta siitä lähtien kun uusi perusopetuksen opetussuunnitelma otettiin käyttöön vuonna 2016. Minulle on tärkeää, että koulu ja muut kunnan palvelut jatkuvat edelleen yhtä hyvinä myös tulevaisuudessa.

Harrastuksiini kuuluu uinti, luistelu, lukeminen, viherkasvien kasvatus ja kävely kauniissa maisemissa, luonnossa tai vanhoissa kaupunkikeskustoissa.

Mihin haluan vaikuttaa? Uskon, että kunnan päätöksentekoon tarvitaan lisää inhimillisyyttä ja oikeudenmukaisuutta. Tavoitteeni on, että Kaarinan kunnan päätökset olisivat kattavia; kaikki osapuolet on tultava nähdyksi, kuulluksi ja kohdatuksi, aivan erityisesti ne, joilla ei ole äänestysoikeutta kuten lapset, nuoret ja luonto.

Haluan vaikuttaa ihmisten hyvinvoinnin ja terveyden lisäämiseen niin fyysisesti rakennetussa ympäristössä kuin henkisesti peruspalveluilla.

Tavoitteeni on edistää Kaarinassa ekologista rakentamista, joukkoliikennettä, lähipalveluita ja ympäristöystävällisiä tekniikoita ja menetelmiä. Minulle ovat tärkeitä korkeatasoisiset päivähoito-, koulutus- ja terveyspalvelut, lapsiperheiden avustukset ja kaikenikäisten harrastusmahdollisuudet ja kulttuuritoiminta.

Millainen olen? Olen määrätietoinen, avoin ja sosiaalinen. Tulen hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Monien mielestä olen myös kekseliäs ja luova ”propellipää”, joka innostuu uusista asioista.